Tuesday, 8 November 2011

FOR ROMANIAN CARERS AND GROUPS SENDING PETS TO THE UK AFTER 2012

PLEASE PRINT THIS OUT AND TAKE WITH YOU TO YOUR DVS AS THEY DONT SEEM TO BE AWARE OF THE CHANGES IN THE UK LAW DUE Jan 1st 2012....

PLEASE SHARE AND LET EVERYONE YOU KNOW WHO CARES FOR ANIMALS IN ROMANIA KNOW......

This is a direct translation from the UK GOV DEFRA site.....Hope this helps.


Aducerea animalelor de companie in UK dupa 1 Ianuarie 2012
Din 1 Ianuarie 2012, regulile pentru aducerea unui caine, pisici sau nevastruici in UK se vor schimba. Pana atunci, regulile in vigoare continua sa fie relevante pentru animalele de companie venind in UK. Mai multe informatii la: www.defra.gov.uk/pets

Nu amanati- informati-va despre legi cu multa vreme inaintea plecarii. Daca doriti sa va intoarceti in UK cu animalul de companie dupa o excursie in strainatate, sau intentionati sa va aduceti animalul in UK pentru prima oara, trebuie sa fiti informati despre schimbarile in legislatia pentru intrarea unui animal de companie in UK care intra in vigoare la 1 Ianuarie 2012.

Aveti responsabilitatea sa va asigurati ca animalul dumneavoastra indeplineste toate cerintele pentru a intra in UK. Asigurati-va ca toate formalitatile au fost effectuate in ordinea corecta, iar documentele sunt completate correct. Altfel, animalul dumneavoastra ar putea sa nu intre in tara, sau sa intre in carantina la intrarea in tara. Asta inseamna intarzieri si, in plus, va va costa bani.

Legile sunt in fuctie de tara din care veniti cand intrati in UK:
Tarile member UE- vedeti Partea A
Tarile non-UE aprobate – aflate pe pagina urmatoare, dar va rugam sa verificati la www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/countries/noneu-countries/ pentru cele mai recente actualizari. – vedeti Partea A
Tarile ne-aprobate (nu in UE sau neaparand pe pagina urmatoare)- vedeti Partea B.

Tarile si teritoriile non-UE aprobate
Andorra
Antigua & Barbuda
Argentina
Aruba
Ascension Island
Australia
Bahrain
Barbados
Belarus
Bermuda
BES Islands (Bonair, Saint
Eustatius and Saba)*
Bosnia-Herzegovina
British Virgin Islands
Canada
Cayman Islands
Chile
Croatia
Curacao*
Falkland Islands
Fiji
French Polynesia
Guam
Hawaii
Hong Kong
Iceland
Jamaica*
Japan
Liechtenstein
Malaysia*
Mauritius
Mayotte
Mexico
Monaco
Montserrat
New Caledonia
New Zealand
Norway
Russian Federation*
Saint Maarten*
San Marino
Singapore
St Helena
St Kitts & Nevis
St Lucia
St Pierre & Miquelon
St Vincent
& The Grenadines
Switzerland
Taiwan
Trinidad and Tobago
United Arab Emirates*
USA (mainland)
Vanuatu
Vatican
Wallis & Futuna
*Asteriscul inseamna ca exista informatii specifice pentru aceasta tara, asa ca va rugam sa vizitati pentru detalii:
www.defra.gov.uk/wildlife-pets/pets/travel/pets/countries/noneu-countries/ for latest list.
Este animalul dumneavoastra pregatit corespunzator?
PARTEA A- Intrarea in UK din tarile membre UE si tarile aprobate non-UE:
Pentru ca animalul dumneavoastra sa poata intra in UK din aceste tari, trebuie sa puteti raspunde afirmativ la urmatoarele intrebari:
Este microcipat?
Este vaccinat impotriva rabiei?
A fost vaccinat dupa ce a fost microcipat?
Aveti un Pasaport de animale de companie Tip UE sau Certificat official de la veterinar care certifica microciparea si vaccinarea?
Au trecut 21 de zile de la vaccinare?
Calatoriti in UK cu animalul dumneavoastra pe o ruta aprobata? **

PARTEA B: Intrarea in UK din tarile ne-aprobate:
Pentru ca animalul dumneavoastra sa intre in UK din aceste tari, trebuie sa raspundeti cu da la urmatorii pasi:
Este microcipat?
Este vaccinat impotriva rabiei?
A fost vaccinat dupa ce a fost microcipat?
I s-a racoltat proba de sange pentru analiza cel putin la 30 de zile dupa ce a fost vaccinat?
A trecut testul de sange? (veterinarul va va spune)
Aveti un Pasaport de animale de companie Tip UE* sau Certificat oficial de la veterinar care certifica microcipul, vaccinarea si rezultatul analizei de sange?
Au trecut 3 luni de cand a fost recoltata proba de sange?
Calatoriti in UK cu animalul dumneavoastra pe o ruta aprobata? **

* Nota- Daca animalul dumneavoastra a trecut testul de sange si i s-a eliberat un pasaport de animale de companie Tip UE inainte sa paraseasca UK sau alta tara UE pentru a merge intr-o tara ne-aprobata, perioada de 3 luni de asteptare pana la re-intrarea in UK nu va fi necesara (dar toate celelalte reguli sunt in vigoare).

** Pentru anumiti caini de asistenta medicala, acestia trebuie sa calatoreasca intr-un aeroport aprobat. Vizitati pagina noastra de internet pentru mai multe informatii.


Mai multe informatii
Tratament pentru capuse si tenie/paraziti interni
Cerintele pentru tratamentul de tenie urmeaza sa fie confirmate, asa ca sunteti sfatuiti sa verificati pagina de internet Defra inainte de a calatori. Tratamente contra capuselor si teniei sunt inca recomandate. Este ideal, cel mai bine pentru sanatatea dumneavoastra si a animalului dumneavoastra, sa va tratati animalul pentru capuse si tenie inaintea intoarcerii in UK. Consultati-va cu veterinarul dumneavoastra pentru mai multe recomandari.

Calatoria in strainatate cu animalul dumneavoastra
Regulile pentru calatoria din UK in alte tari nu se vor modifica. Stapanii de animale din UK care doresc sa isi ia cu ei animalele de companie in strainatate ar trebui sa contacteze Agentia pentru Sanatatea Animalelor si de Laboratoare Veterinare (AHVLA) pentru detalii pentru cerintele de export pentru tara respectiva. Email: CatandDogExports.Carlisle@animalhealth.gsi.gov.uk

Animale de companie in carantina
Stapanii de animale cu animale care intra in carantina de la 3 Iulie 2011 pana la 31 decembrie 2011 ar putea sa aiba animalele de companie eliberate din carantina de la 1 Ianuarie 2012 si inainte de expirarea celor 6 luni de carantina, daca si-au pregatit animalele sa indeplineasca regulile UE. Vedeti pagina de internet DEFRA pentru mai multe informatii.

Pentru mai multe detalii
Acest document contine numai un rezumat al regulilor, asa ca va rugam sa vizitati pagina de internet pentru cele mai recente si complete informatii despre regulile de intrarea animalelor de companie in UK.
Pagina web: www.defra.gov.uk/pets
Email: pettravel@ahvla.gsi.gov.uk
Helpline: +44 (0)870 241 1710

Nota: Acest document contine doar un rezumat al regulilor. Desi am facut tot posibilul sa ne asiguram ca detaliile sunt corecte pana la data de 30 iunie 2011, regulile se chimba cateodata, Asa ca va rugam sa vizitati pagina de internet pentru cele mai recente si complete informatii despre regulamentul intrarii animalelor de companie in UK.

No comments:

Post a Comment